HU | EN

Gyermekfogászat

Fogszabályozás

Árlista letöltése (PDF)

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

Gyermekfogászat

"Minek a tejfogakat tömni? Úgyis kihullanak!"

Gyakran találkozunk manapság ezzel a téves eszmével, holott ez a felfogás helytelen. Nem lehet a fogápolást elég korán elkezdeni.

zszuzsifog.jpg


A gyermekfogászatnak, a megelőző fogorvoslásnak, prevenciónak egyre nagyobb szerepe van a mai, modern praxisokban. Már egész kicsi korban el kell kezdeni a gyermekeket megtanítani a helyes fogmosásra, illetve arra, hogy megszokják a félévente való rendszeres fogászati ellenőrzést. Az a felnőtt fog gondot fordítani a fogainak helyes és rendszeres ápolására, a féléves fogászati ellenőrző vizsgálatokra, aki azt már gyerekkorában megtanulta és magától értedődőnek veszi.

A kicsik fogazatát az első tejfogak kibújásától kezdve tisztítani kell és érdemes megkezdeni a fogacskák rendszeres ellenőrzését is. Ha a gyermekek időben megszokják a rendelői környezetet, megismerkednek a fogorvossal, ha nyugodt, játékos hangulatban találkoznak a fogtündérrel és a fognyűvő manócskával, akkor a későbbiekben nem fognak félni az esetleges kezelésektől sem.

Nagyon fontos, hogy felderítsük egész kicsi korban a fogszuvasodásra való hajlamot, az esetleges fejlődési rendellenességeket és ezeket időben el tudjuk kezdeni kezelni. A szuvas tejfogazat és az abból származó gyulladásos szövődmények rossz hatással lehetnek a maradó fogak előtörésére is. Emiatt a tejfogak kezelése, ellátása rendkívül fontos. Maradó fogazat előtörése esetén szintén különös figyelmet fordítunk a szuvasodások megelőzésére, fogászati prevencióra, speciális kezelési módszerek állnak ma már rendelkezésre, hogy a fogainkat hosszú távon egészségesen megőrizzük.Egészségpénztárak

A következő egészségpénztárakkal van szerződésünk:

- ADOSZT Egészségpénztár
- Allianz Hungária Egészségpénztár
- OTP Egészségpénztár
- ERSTE Hungária Egészségpénztár
- Honvéd Egészségpénztár
- Uniqa Egészségpénztár
- AXA Egészségpénztár
- Vitamin Egészségpénztár
- Questor Egészségpénztár
- K&H Medicina Egészségpénztár
- Dimenzió Egészségpénztár
- MKB Egészségpénztár
- Patika Egészségpénztár
- Postás Egészségpénztár
- Tempo Egészségpénztár
- Vasutas Egészségpénztár

A kezelést követően páciensünk készpénzben fizet, a számlát az által választott egészségpénztár nevére és címére állítjuk ki. Ezt páciensünk beküldi az egészségpénztárnak, akik visszautalják neki a teljes összeget.

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Váci rendelő

Hasznos információk

Mi az előnye a cirkónium kerámia fogpótlásnak?

A fémmentes fogpótlásokra egyre nagyobb az igény napjainkban. A cirkónium vázra égetett porcelán korona vagy híd amellett, hogy esztétikusabb, rendkívül pontos is....


Utolsó módosítás: 2022-06-21