HU | EN

Szolgáltatások

Árlista

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

FOGÁSZATI KEZELÉSEK » Fogfehérítés (belső, gyökérkezelt fog, külső, teljes fogív)

Fogfehérítésre egyrészt akkor lehet szükség, amikor ételek, italok, dohányzás elszínezik a fogakat, másrészt, amikor a trauma következtében régóta elhalt fog elszíneződik vérkeringés hiányában, vagy a gyökértömés miatt elszíneződött fog esztétikailag zavaróvá válik.

Fogfehérítést végezhetünk egyetlen fogon, ami gyökérkezelt, ekkor alkalmazzuk a belső fogfehérítést, vagy végezhetünk teljes fogíven, ekkor külső fehérítésről beszélünk. A fogfehérítő anyag a fogzománcon fejti ki hatását, amit nem károsít. A zománcban lerakódott elszíneződések kötéseit változtatja meg. A fog érzékenysége az átmeneti vízveszteség miatt alakul ki, ami megszűnik pár napon belül, amint a fog a nyálból rehidratálódik.

Belső fogfehérítés: Gyökértömés után a gyökértömő anyagtól, szuvasodástól és minden elszíneződéstől megtisztított fogbélüregbe helyezzük a hidrogén-peroxid, vagy karbamid-peroxid tartalmú anyagot, amelyet egy hétre a fogban hagyunk ideiglenes töméssel lezárva. Ez alatt az idő alatt fejti ki hatását a fehérítő anyag. Addig ismételjük a kezelést, amíg a páciens elégedett nem lesz a fogszínnel. Extrém módon elszíneződött fogakra héjat, vagy koronát javaslunk a teljes siker érdekében.

Teljes fogív fehérítése: Két módszert alkalmazhatunk a teljes fogív fehérítésére. Mindkét esetben ugyanaz a hatóanyag, viszont az otthoni fogfehérítő kisebb koncentrációjú.

Az egyiket úgynevezett otthoni fogfehérítésnek hívjuk, amikor a páciens alsó és felső fogívéről lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus elkészít egy átlátszó műanyag sínt. A fehérítő anyaggal együtt megkapja a páciens a sínt, és két héten keresztül magának teszi fel a sínt az anyaggal. Előnye, hogy fogérzékenység esetén jobban kontrollálható és kihagyható egy-két nap, amikor van ideje a fognak a nyálból rehidratálódni, így megszűntetve az érzékenységet. Hátránya a hosszabb időtartam.

A másik típus a rendelői fogfehérítés, ami egy ülésben történik. Anyagtól függően megvilágítjuk, vagy egyszerűen összekeverjük a katalizátorával a fehérítő anyagot. Előnye, hogy egy egyszeri másfél órás alkalommal elkészül, a hátránya viszont, hogy nehezebben kontrollálható a fogérzékenység. Egy drasztikusabb beavatkozás.

« Vissza

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Váci rendelő

Hasznos információk

Mi az előnye a cirkónium kerámia fogpótlásnak?

A fémmentes fogpótlásokra egyre nagyobb az igény napjainkban. A cirkónium vázra égetett porcelán korona vagy híd amellett, hogy esztétikusabb, rendkívül pontos is....


Utolsó módosítás: 2022-05-20