HU | EN

Szolgáltatások

Árlista

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

SZÁJSEBÉSZETI KEZELÉSEK » Bölcsességfog eltávolítása, bölcsességfog eltávolítása feltárással

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak a fogsorunk utolsó fogai. Rossz hozzáférhetőségük és a gyökerek változatossága gyakran nehezíti a fogmegtartó kezelést, valamint tisztításuk is nehezebb,  emiatt elszuvasodnak, ami veszélyt jelenthet a szomszédos fogakra is. Ezért gyakran ajánljuk eltávolításukat.

Sok esetben az okoz problémát, hogy a fogívben nincs elég hely, hogy előtörjenek, vagy rossz irányba kezdenek el nőni. A fogsort nyomva torlódás alakulhat ki a többi fognál. Fogaszabályozó kezelés előtt mindenképp ajánlott a bölcsességfogak eltávolítása, mert a kezelés sikerét ronthatják.

A félig előtört fog ugyancsak gondot okozhat, mert az íny alatti részt lehetetlen tisztítani, az étel beszorul,egy folyamatos gyulladás alakul ki, ami nagy fájdalommal, duzzanattal, akár szájzárral is járhat.

Eltávolításuk a fogak helyzetétől függ. Ha a fog teljesen előtört, a kezelés menete megyegyezik bármely más őrlőfog eltávolításával.

Félig előtört, vagy teljesen csontban lévő fogak esetén helyi érzéstelenítésben az ínyen metszést ejtünk, és ha szükséges a fog feletti csont részt is eltávolítjuk. A fog eltávolítása után a sebet összevarrjuk, a varratokat egy hét után szedjük ki.

A műtéti bölcsességfog eltávolítás után előfordulhat fájdalom, duzzanat a terület jegelése ajánlott.

Legoptimálisabb a bölcsességfogakat 24 éves korig eltávolítani, amíg a gyökerek fejlődése nem fejeződik be.

 

« Vissza

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Váci rendelő

Hasznos információk

Mi az előnye a cirkónium kerámia fogpótlásnak?

A fémmentes fogpótlásokra egyre nagyobb az igény napjainkban. A cirkónium vázra égetett porcelán korona vagy híd amellett, hogy esztétikusabb, rendkívül pontos is....


Utolsó módosítás: 2022-05-20