HU | EN

Szolgáltatások

Árlista

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

IMPLANTÁCIÓ (FOGBEÜLTETÉS) » Csontpótlás

Mikor alkalmazunk csontpótlást?

A spontán nagyon hosszan vagy egyáltalán nem gyógyuló csontdefektusok (traumák, csontbetegségek, daganatok, ciszták, foghiány) kezelésére.

Leginkább a fogak elvesztése okolható a csontmennyiség elvesztéséért. A fog elvesztése vagy eltávolítása után viszonylag rövid időn belül a mechanikai inger megszűnésének hatására sorvadásnak indul az állcsont. A fogak elvesztésének következtében, nem terhelődik a csontállomány a rágás során, ezért ez a nem használt terület gyors sorvadásnak indul. Ebben az esteben is csontpótlás válhat szükségessé.

Ha nem gondoskodunk a fogak pótlásáról, egyre jelentősebb mértékű a csontveszteség, vagyis a csont magasságának és szélességének csökkenése lesz megfigyelhető az évek múlásával. Az eleinte megfelelő mennyiségű csontállomány lapos- vékony lemezzé sorvad, mely megnehezíti vagy akár kivitelezhetetlenné teheti az implantátum vagy a kivehető fogpótlás elkészítését. A csontok regenerációja csontpótlás révén (szintetikus anyagokból, emberi vagy állati csontból) serkenthető.

Milyen anyagokat alkalmazunk?

A legfontosabb, hogy a csontpótlás során minden beépítésre kerülő anyag biokompatibilis legyen, ami azt jelenti, hogy semmi káros hatás nem érheti beépítése következtében a szervezetet, nem válthat ki szöveti reakciókat, és nem képezhetnek toxikus termékeket oldódásuk során. A csontpótlás esetében használt anyagok, napjainkban, tökéletesen megfelelnek mindhárom követelménynek.

A saját csont, vagyis autológ csont, rendkívül hatékonyan serkenti a csontosodást. A műtét során keletkező csontforgácsot és az állcsont azonos vagy közeli területéről nyert saját csontot is kitűnően alkalmazzuk. Saját csontot testünk különböző területeiről is nyerhetünk, ennek hátránya, hogy másik műtét szükséges, hosszabb időtartamú és költségesebb, rutinszerűen nem alkalmazzuk.
Állati eredetű vagyis xenogén csontot alkalmazunk az előbb említett saját csontforgáccsal összekeverve és eredményeink kiválóak.

Műtéti technikák

Leggyakrabban implantációhoz kötötten alkalmazunk csontpótlást, amely történhet az implantációval azonos ülésben (egyidőben) vagy külön ülésben (az implantációt megelőzően). Általában a gyógyulási idő 3-6 hónap, de természetesen ezt mindig egyénileg bírálja el a szájsebész

« Vissza

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Szájsebészet

Hasznos információk

Mi az előnye a cirkónium kerámia fogpótlásnak?

A fémmentes fogpótlásokra egyre nagyobb az igény napjainkban. A cirkónium vázra égetett porcelán korona vagy híd amellett, hogy esztétikusabb, rendkívül pontos is....


Utolsó módosítás: 2022-05-20