HU | EN

Szolgáltatások

Árlista

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

FOGÁSZATI KEZELÉSEK » Gyökércsap+kompozit felépítés

Olyan fogpótlás, mely a gyökércsatornába vezetett csap segítségével van elhorgonyozva és így pótoljuk a fog hiányzó koronai részét. Akkor alkalmazzuk, ha nagyméretű szuvasodás vagy trauma hatására túl sok foganyagrész hiányzik, és nincs elegendő ép rész amihez a tömőanyagot tehetnénk. Gyakorlatilag a csappal és a tömőanyaggal egy műcsonkot készítünk melyet megfelelő preparálás után korona pótlással látunk el. Gyökércsapot kizárólag gyökértömött fogakba tehetünk. Előfeltétele, hogy a meglévő foganyagrész valamivel az íny felett legyen és a gyökér méret is megfeleljen a csapberagasztás feltételeinek. Elengedhetetlen továbbá a megfelelő gyökértömés és gyulladásmentes csontkörnyezetben lévő stabil gyökér.

Rendelőnkben többnyire üvegszálas gyári csapokat alkalmazunk, melyek fehér színük miatt nagy előnyt jelentenek esztétikus korona pótlások alá.

Csapkészítés lépései:

  1. Megfelelően előkészítjük a fog megmaradt koronai részét, megtisztítjuk minden szuvas résztől
  2. Speciális fúrókkal eltávolítunk elegendő méretű gyökértömés rész ügyelve arra hogy a csúcsi részt ne sértsük a megfelelő lezárás érdekében
  3. A csapragasztó rendszernek megfelelően előkészítjük a fogat és a ragasztóval behelyezzük a csapot
  4. A csap kiálló részéhez és a meglévő foganyaghoz rétegezve tömőanyagot helyezünk úgy, hogy egy műcsonkot kapjunk

« Vissza

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Budapesti rendelő

Hasznos információk

Miért fontos a fogkő eltávolítása?

A fogkő nem más, mint elmeszesedett (mineralizálódott) lepedék, ami rengeteg baktériumot tartalmaz. Kialakulásában elsősorban a nem megfelelő szájhigiéne, a...


Utolsó módosítás: 2022-05-20