HU | EN

Szolgáltatások

Árlista

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

FOGÁSZATI KEZELÉSEK » Betét (inlay, onlay, Gradia)

Betétet a következő esetekben készítünk: Ha a fog koronai részéből nagyon sok hiányzik és már töméssel nem lehet felépíteni vagy ha nem lehet megfelelő kontaktpontot kialakítani, illetve gyökérkezelt fogak esetében, gyökértömést követően, hogy megvédjük a fogat a töréstől, amely a gyökérkezelés folyamán törékenyebbé vált.

A kezelés menete: Megfelelő fúróval előkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, majd a fogtechnikus elkészíti a betétet a kiöntött gipszmintára. Az elkészült betét pontosan kiegészíti a fog hiányzó részét, speciális cementtel ragasztjuk be a fogba.

Anyaga szerint lehet gradia, porcelán, arany, aranyszegélyes porcelán.

Inlay készül, amikor a fog csücskei megtarthatóak, nem veszélyezteti a törés őket, ilyet készítünk például a megfelelő kontaktpont kialakítására.

Onlay készül, amikor már egy csücsköt is be kell vonnunk a betét készítésébe. Gyökérkezelt fogaknál választjuk gyakran ezt a típust ,és nem ritka, hogy a fog védelmében minden csücsköt bevonunk.

Gradia: A Gradia, a betét anyagának egy típusa. Rugalmassága és esztétikája miatt kedvelt nagyon. Ez az anyag fényre kötő, kemény műanyag, ami a porcelánhoz hasonló áttetszőséggel rendelkezik, mégis nagy előnye, hogy rugalmas.

 

« Vissza

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Váci rendelő

Hasznos információk

Mi az előnye a cirkónium kerámia fogpótlásnak?

A fémmentes fogpótlásokra egyre nagyobb az igény napjainkban. A cirkónium vázra égetett porcelán korona vagy híd amellett, hogy esztétikusabb, rendkívül pontos is....


Utolsó módosítás: 2022-05-20